Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
14 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Radni z Lewina Brzeskiego chcą zmienić przepisy. Apelują do samorządów o wsparcie

Radni z Lewina Brzeskiego chcą zmienić przepisy. Apelują do samorządów o wsparcie

Biecz. Organizatorzy Kromer Festival Biecz to gmina i Bieckie Centrum Kultury

Biecz. Organizatorzy Kromer Festival Biecz to gmina i Bieckie Centrum Kultury

Polecamy

Sebastian Witowski: Mamy na oku kilku ciekawych zawodników ze Szwecji

Sebastian Witowski: Mamy na oku kilku ciekawych zawodników ze Szwecji

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?

Poszukiwany 37-latek z powiatu chrzanowskiego wpadł, gdy wędkował sobie w Oświęcimiu

Poszukiwany 37-latek z powiatu chrzanowskiego wpadł, gdy wędkował sobie w Oświęcimiu