Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
45 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Nocne życie na Krupówkach. Jest muzyka, pamiątki i sporo turystów ZDJĘCIA

Nocne życie na Krupówkach. Jest muzyka, pamiątki i sporo turystów ZDJĘCIA

Porodówka w Toruniu zaprasza. Porady dla kobiet w ciąży i ciążę planujących

Porodówka w Toruniu zaprasza. Porady dla kobiet w ciąży i ciążę planujących

Polecamy

Zwłoki mężczyzny w Wiśle koło Skawiny. Rodzina rozpoznała swojego bliskiego

Zwłoki mężczyzny w Wiśle koło Skawiny. Rodzina rozpoznała swojego bliskiego

Policjant z komendy w Oświęcimiu na podium konkursu w Krakowie

Policjant z komendy w Oświęcimiu na podium konkursu w Krakowie

Węgry jadą z Chinami w „złotą podróż”. Pekin zainwestuje miliardy dolarów

Węgry jadą z Chinami w „złotą podróż”. Pekin zainwestuje miliardy dolarów