Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Porażka Weegree AZS w decydującym, piątym meczu ćwierćfinałowym. To koniec sezonu

Porażka Weegree AZS w decydującym, piątym meczu ćwierćfinałowym. To koniec sezonu

Megafontanna na Stawku Zamkowym już zachwyca opolan i turystów

Megafontanna na Stawku Zamkowym już zachwyca opolan i turystów

Polecamy

Znamy najnowszy ranking szachistów. Awans Polaka, Carlsen niezmiennie liderem

Znamy najnowszy ranking szachistów. Awans Polaka, Carlsen niezmiennie liderem

Ogromne zmiany w ekipie Red Bulla. Odejdzie osoba mocno związana z mistrzem świata

Ogromne zmiany w ekipie Red Bulla. Odejdzie osoba mocno związana z mistrzem świata

Lech zmienia trenera. Który kandydat najlepszy? Zagłosuj w sondzie

Lech zmienia trenera. Który kandydat najlepszy? Zagłosuj w sondzie