Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Kibice na meczu Stal - Spartakus. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Stal - Spartakus. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Polska Miss Woj. Pomorskiego wyłoniona! [FOTORELACJA]

Polska Miss Woj. Pomorskiego wyłoniona! [FOTORELACJA]

Polecamy

Niewiadoma dziesiąta na półmetku prestiżowego wyścigu. Nowa liderka w Hiszpanii

Niewiadoma dziesiąta na półmetku prestiżowego wyścigu. Nowa liderka w Hiszpanii

Szalone lata dynastii Lakers

Szalone lata dynastii Lakers

Sensacja w stolicy Hiszpanii. Obrońca tytułu za burtą. Koniec niewiarygodnej serii

Sensacja w stolicy Hiszpanii. Obrońca tytułu za burtą. Koniec niewiarygodnej serii