Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
27 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego

Turcja wstrzymuje handel z Izraelem. Powodem kryzys humanitarny w Strefie Gazy

Turcja wstrzymuje handel z Izraelem. Powodem kryzys humanitarny w Strefie Gazy

Polecamy

Zacięty mecz Zielińskiego i Nysa w Madrycie! Zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki

Zacięty mecz Zielińskiego i Nysa w Madrycie! Zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki

Poważny wypadek w Jazowsku. Motocyklista z obrażeniami

Poważny wypadek w Jazowsku. Motocyklista z obrażeniami

Wyjąć więcej, niż się włożyło? To sztuka...

Wyjąć więcej, niż się włożyło? To sztuka...