Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
42 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Sprawdź swój HOROSKOP, wtorek 7 maja 2024 roku

Sprawdź swój HOROSKOP, wtorek 7 maja 2024 roku

Z Warszawy do Brukseli

Z Warszawy do Brukseli

Polecamy

Kraków. Kontroli biletów i kar coraz więcej. A będzie jeszcze gorzej dla gapowiczów

Kraków. Kontroli biletów i kar coraz więcej. A będzie jeszcze gorzej dla gapowiczów

Felieton Grzegorza Tabasza. Konwalia majowa

Felieton Grzegorza Tabasza. Konwalia majowa

Raba Dobczyce najbliżej awansu. Orzeł Myślenice ją dogoni?

Raba Dobczyce najbliżej awansu. Orzeł Myślenice ją dogoni?