https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Znane miejsce w Krakowie znów wypełnione pysznościami. Trzy festiwale kolejny raz goszczą w Hali 100-lecia KS Cracovia

Aleksandra Łabędź
W Hali 100-lecia KS Cracovia kolejny raz odbywa się Festiwal Azjatycki
W Hali 100-lecia KS Cracovia kolejny raz odbywa się Festiwal Azjatycki Joanna Urbaniec
Jedno z ulubionych kulinarnych wydarzeń znów zagościło w Krakowie. Drugi weekend lutego w stolicy Małopolski upływa pod znakiem azjatyckich smaków. W Hali 100-lecia KS Cracovia przy al. Focha 40 kolejny raz odbywa się Festiwal Azjatycki. Dodatkowo wydarzeniu towarzyszą też: Sakura Festiwal i  Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych.

Festiwal Azjatycki w Hali 100-lecia KS Cracovia

Dymiące tajskie stragany, indyjska aromatyczna pakora, gruzińskie chaczapuri lub libański tabbouleh. W Krakowie znów pachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. Oczywiście nie mogło też zabraknąć marynowanej rzepy i czarnego sezamu, domowego curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupy pho i wietnamskich kanapek banh mi. Na stoiskach nie brakuje też słodkości z różnych regionów Azji. Można tu też znaleźć naturalne kosmetyki i biżuterię.

W tym samym czasie organizatorzy zapraszają na wydarzenia towarzyszące, a są nimi:

  • Sakura Festiwal czyli przestrzeń, w której prezentowane są tradycyjne japońskie smaki – od sushi, przez ramen, po przekąski w tempurze  

  • Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych, gdzie wystawcy z pasją opowiadają o tradycyjnych metodach warzenia kraftowego piwa, a także polecają idealne wina do kolacji lub na prezent.

Kulinarne wydarzenie w sobotę zakończy się o godzinie 20.00. Natomiast w niedzielę rozpocznie się o godz. 12.00 i potrwa do 18.00.

Wstęp jest bezpłatny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska