Festiwal Azjatycki w Hali 100-lecia KS Cracovia
Dymiące tajskie stragany, indyjska aromatyczna pakora, gruzińskie chaczapuri lub libański tabbouleh. W Krakowie znów pachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. Oczywiście nie mogło też zabraknąć marynowanej rzepy i czarnego sezamu, domowego curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupy pho i wietnamskich kanapek banh mi. Na stoiskach nie brakuje też słodkości z różnych regionów Azji. Można tu też znaleźć naturalne kosmetyki i biżuterię.
W tym samym czasie organizatorzy zapraszają na wydarzenia towarzyszące, a są nimi:
Sakura Festiwal czyli przestrzeń, w której prezentowane są tradycyjne japońskie smaki – od sushi, przez ramen, po przekąski w tempurze
Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych, gdzie wystawcy z pasją opowiadają o tradycyjnych metodach warzenia kraftowego piwa, a także polecają idealne wina do kolacji lub na prezent.
Kulinarne wydarzenie w sobotę zakończy się o godzinie 20.00. Natomiast w niedzielę rozpocznie się o godz. 12.00 i potrwa do 18.00.
Wstęp jest bezpłatny.
