MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. 123RF

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Mus śliwkowy

Składniki
▪ 1 kg ciemnych, bardzo dojrzałych i słodkich śliwek dowolnej odmiany,
▪ szczypta soli.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki usuń pestki, zmiksuj miąższ na mus i przelej do garnka.
2. Zagotuj mus, usuń pianę, gotuj jeszcze chwilę i dodaj sól (ew. gotuj dłużej, jeśli mus ma być mniej płynny).
3. Przełóż wciąż ciepły mus do małych słoików i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 120 stopni Celsjusza przez 15 minut od chwili pojawienia się w słoikach bąbelków powietrza.
gdy w słoikach pojawią się bąbelki.

Zobacz również

Angel Rodado: Pozostaje nam spróbować wygrać ostatni mecz i modlić się…

NOWE
Angel Rodado: Pozostaje nam spróbować wygrać ostatni mecz i modlić się…

Dziś decydujące momenty OLREN Wyścigu Narodów. Kto okaże się najlepszy?

NOWE
Dziś decydujące momenty OLREN Wyścigu Narodów. Kto okaże się najlepszy?

Polecamy

Klęska juniorów młodszych Wisły w derbach z Cracovią

Klęska juniorów młodszych Wisły w derbach z Cracovią

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Usłyszane po meczu Zgody Malec z Hejnałem Kęty. Piękne słowa Mikołaja Herzyka. WIDEO

Usłyszane po meczu Zgody Malec z Hejnałem Kęty. Piękne słowa Mikołaja Herzyka. WIDEO