9 z 10
Zupa z marynowanej dyni Iwony Borowiec...

Zupa z marynowanej dyni Iwony Borowiec

Składniki
80 dag ziemniaków
3 szklanki rosołu warzywnego
1 słoik dyni marynowanej
1 puszka kukurydzy
3 gałązki koperku
30 dag mięsa mielonego
1 żółtko
1 łyżka bułki tartej
sól
pieprz
2 łyżki oleju
50 ml śmietany kremówki

Wykonanie
Mięso wymieszać z żółtkiem i tarta bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować klopsiki. Smażyć na oleju do zrumienienia ze wszystkich stron. Gotowe odsączyć na papierowym ręczniku.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zagotować rosół, włożyć ziemniaki i gotować 15 minut na średnim ogniu. Kukurydzę i dynię, opłukać, osączyć. Koperek umyć, posiekać. Dołożyć do gotujących się ziemniaków. Całość podgrzewać kolejne 5 minut na małym ogniu. Do zupy wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Włożyć klopsiki, krótko podgrzać na małym ogniu. Podawać obficie posypane koperkiem.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Precyzyjne latanie i celne lądowanie. Widowiskowe zawody w Aeroklubie Krakowskim

Precyzyjne latanie i celne lądowanie. Widowiskowe zawody w Aeroklubie Krakowskim

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji

Polecamy

Robert Makłowicz i prezydent Tarnowa zaprosili mieszkańców na wspólne śniadanie

NASZ PATRONAT
Robert Makłowicz i prezydent Tarnowa zaprosili mieszkańców na wspólne śniadanie

To koniec Hali Forum w Krakowie. Ma pojawić się tutaj coś nowego

To koniec Hali Forum w Krakowie. Ma pojawić się tutaj coś nowego

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji

Zakopiańska Noc Muzeów. Budowa domków dla Gucia, białe misie i wiele innych atrakcji