Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
78 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
![Jan Paweł II o sanktuarium w Kalwarii Zebrzydowskiej: Najczęściej przybywałem tutaj sam, tak żeby nikt nie wiedział](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5f/34/66446ec666029_o_xsmall.jpg)
Jan Paweł II: Najczęściej przybywałem tutaj sam, tak żeby nikt nie wiedział
O dziedzictwie Jana Pawła II rozmawiamy z o. dr. Cyprianem Morycem, kustoszem Sanktuarium Pasyjno-Maryjnego w Kalwarii Zebrzydowskiej.
![Małopolska sieć sklepów Zachęta i Koral. Zdrowe produkty od lokalnych producentów](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/13/b3/664c711ec8e05_o_xsmall.jpg)
Małopolska sieć sklepów Zachęta i Koral. Zdrowe produkty od lokalnych producentów
Szeroki wybór asortymentu jak w dużych sieciach handlowych, ale jednocześnie klimat i obsługa jak z lokalnego sklepu osiedlowego? Mnogość artykułów, ale...
![20 lat Polski w UE. Jak zmienił się kulinarny Kraków? Katarzyna Płachecka: Otworzyliśmy się nie tylko na Europę, ale i na cały świat](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/97/64/662f9929884a4_o_xsmall.jpg)
20 lat w Unii Europejskiej. Jak zmienił się kulinarny Kraków?
Jesteśmy już 20 lat w Unii Europejskiej. Jak nasza przynależność do Wspólnoty zmieniła kulinarne oblicze Krakowa? Czy mamy się czym pochwalić, a może jest się...
![Stanisław Wyspiański jakiego nie znacie. Nowa odsłona dzieł artysty w oddziale Muzeum Narodowego w Krakowie](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ac/b7/661fbeabb0359_o_xsmall.jpg)
Stanisław Wyspiański jakiego nie znacie
Już od 26 kwietnia 2024 roku w oddziale MNK Wyspiański będzie można oglądać nigdy nie pokazywane jeszcze szerszej publiczności prace tego krakowskiego artysty....
![Bonifratrzy od lat specjalizują się w ziołolecznictwie i leczeniu pacjentów. Poznajcie wyjątkowe miejsce w Krakowie przy Krakowskiej 50](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8b/be/6603cedbc7d42_o_xsmall.jpg)
Tam, gdzie rządzi natura. Bonifratrzy od lat specjalizują się w ziołolecznictwie
W samym sercu krakowskiego Kazimierza jest takie miejsce, gdzie rządzi natura. To właśnie tam znajdziecie naturalne produkty na bazie aloesu, babki...
![Hogwart zamiast Wawelu. Tak rządziłyby dzieci w Krakowie. Niezwykła debata z Andrzejem Kuligiem, wiceprezydentem Krakowa](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/10/d8/65f9a0cdc7210_o_xsmall.jpg)
Hogwart zamiast Wawelu. Tak rządziłyby dzieci w Krakowie
Takiej debaty w krakowskim magistracie jeszcze nie było! Uśmiech nie schodził z twarzy wiceprezydenta Andrzeja Kuliga, pomysły sypały się jak z rękawa, a tak...
![Konferencja na Politechnice Krakowskiej: „O kobietach, dla kobiet, przez kobiety. Świadoma kobieta powstrzyma przemoc”. To była ważna debata](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c6/40/65eaadf5140b5_o_xsmall.jpg)
"Świadoma kobieta powstrzyma przemoc". Ważna debata na Politechnice
O kobietach, dla kobiet, przez kobiety. Świadoma kobieta powstrzyma przemoc! - pod takim hasłem 7 marca 2024 odbyła się na Politechnice Krakowskiej konferencja...
![Co wiesz o pączkach i tłustym czwartku? QUIZ](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e9/ba/65c484261922c_o_xsmall.jpg)
Co wiesz o pączkach i tłustym czwartku? QUIZ
Wiesz ile kalorii ma pączek? Jakie pączki jada się na świecie? Ile pączków w Tłusty Czwartek zjadamy statystycznie? Jaki powinien być pączek idealny? Jeżeli tak...
![Sylwia Majcher: Wykorzystujmy wszystko - od trzonka do korzonka! Zero waste w kuchni [ROZMOWA]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/dd/29/61d2d31a2318a_o_xsmall.jpg)
Sylwia Majcher: Wykorzystujmy wszystko - od trzonka do korzonka!
O tym, czym jest "zero waste" w kuchni, jak nie ma marnować jedzenia i dlaczego warto wykorzystywać resztki, rozmawiamy z Sylwią Majcher, autorką bestsellerowej...
![Dariusz Woźniak, rektor WSB-NLU: Cofnąć się już jest za późno](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a0/c0/657091cda261d_o_xsmall.jpg)
ROZMOWA
Dariusz Woźniak, rektor WSB-NLU: Cofnąć się już jest za późno
O rewolucji cyfrowej na uczelniach, pokoleniu Z i studiowaniu w XXI wieku rozmawiamy z dr. Dariuszem Woźniakiem, prof. WSB-NLU, rektorem Wyższej Szkoły Biznesu...