
BRYNDZA PODHALAŃSKA - ser z grupy podpuszczkowych miękkich. Produkowany od maja do września. Do jego wytworzenia wykorzystywane jest mleko owcze pochodzące od „Polskiej Owcy Górskiej” oraz ewentualnie dodawane jest mleko krowie pochodzące od krów rasy „Polskiej Krowy Czerwonej”.
Charakteryzuje się pikantnym, słonym smakiem.

FASOLA Z DOLINY DUNAJCA - pod nazwą "Fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca" mogą być sprzedawane jedynie suche nasiona. Jest to produkt o wysokiej zawartości magnezu i lekko słodkim smaku.

JABŁKA ŁĄCKIE - pod tą nazwą mogą być sprzedawane jabłka następujących odmian: Idared, Jonagold, Szampion, Ligol, Golden Delicious, Gala, Boskop, Red Boskop, Elise, Early Geneve, Topaz, Lobo, Rubin, Gloster, Jonagored. Charakteryzują się wysoką kwasowością i jędrnością.

KARP ZATORSKI - sprzedawany w stanie świeżym i nieprzetworzonym, wyławiany na terenie trzech gmin: Zator, Przeciszów i Spytkowice.