18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

10 małopolskich produktów regionalnych chronionych przez UE [ZDJĘCIA]

kk
BRYNDZA PODHALAŃSKA - ser z grupy podpuszczkowych miękkich. Produkowany od maja do września. Do jego wytworzenia  wykorzystywane jest mleko owcze pochodzące od „Polskiej Owcy Górskiej” oraz ewentualnie dodawane jest mleko krowie pochodzące od krów rasy „Polskiej Krowy Czerwonej”. Charakteryzuje się pikantnym, słonym smakiem.
BRYNDZA PODHALAŃSKA - ser z grupy podpuszczkowych miękkich. Produkowany od maja do września. Do jego wytworzenia wykorzystywane jest mleko owcze pochodzące od „Polskiej Owcy Górskiej” oraz ewentualnie dodawane jest mleko krowie pochodzące od krów rasy „Polskiej Krowy Czerwonej”. Charakteryzuje się pikantnym, słonym smakiem. www.malopolska.pl
Aż 10 małopolskich wyrobów regionalnych znalazło się na liście produktów chronionych oznaczeniem Unii Europejskiej. Oscypki, bryndza, a może krakowskie obwarzanki - co jest najsmaczniejsze? Co jeszcze powinno się znaleźć na tej liście? Zapraszamy do obejrzenia galerii!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska