5 z 11

fot. Fotografia z książki "Dwudziestolecie od kuchni"
Sprzedaż chleba na Rynku Głównym w Krakowie. Tu, gdzie teraz stoją kawiarniane ogródki i stragany pełne wyprodukowanych w Chinach pamiątek dla turystów, dawniej działały tętniące życiem stoiska, na których handlowano absolutnie wszystkim.
6 z 11

fot. Fotografia z książki "Dwudziestolecie od kuchni"
Popołudniowa herbatka. Rok 1929. Na taką okazję stół musiał być zastawiony porcelaną i przykryty eleganckim obrusem.
7 z 11

fot. Fotografia z książki "Dwudziestolecie od kuchni"
Restauracja Kosza przy ulicy Grodzkiej w Krakowie. Widocznemu na zdjęciu Kazimierzowi Szczepańskiemu usługuje elegancki kelner.
8 z 11

fot. Fotografia z książki "Dwudziestolecie od kuchni"
Budki z gastronomią na słynnym warszawskim Kercelaku w 1932 roku.