MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałatka z arbuza, czarnych oliwek, rukoli i fety Patrycji...
fot. Fot. Patrycja Fudalewka-Jasińska

Arbuz. TOP 7 dań z arbuzem w roli głównej [PRZEPISY]

Sałatka z arbuza, czarnych oliwek, rukoli i fety Patrycji Fudalewskiej-Jasińskiej

Składniki
1/4 arbuza
200 g fety 
100 g czarnych oliwek 
100 g rukoli
kilka listków mięty
10 łyżek oliwy z oliwek 
2 łyżki octu balsamicznego 
1 łyżeczka miodu
1 ząbek czosnku 
świeżo zmielony pieprz 
 
Wykonanie
Arbuza i fetę pokroić w dużą kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Miętę posiekać. Na talerzu ułożyć: umytą rukolę, arbuza, fetę, oliwki i posiekaną miętę. Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Oliwę, ocet i miód wymieszać ze sobą w osobnym naczyniu. Dodać bardzo drobno posiekany czosnek. 
Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.

Zobacz również

Street Style Party w Dąbrowie Górniczej.ZOBACZ ZDJĘCIA!

NOWE
Street Style Party w Dąbrowie Górniczej.ZOBACZ ZDJĘCIA!

Bieg po Nowe Życie w Wiśle. Blisko 100 sztafet promowało ideę przeszczepów narządów

NOWE
Bieg po Nowe Życie w Wiśle. Blisko 100 sztafet promowało ideę przeszczepów narządów

Polecamy

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy

W Tatrach udostępniono po przerwie trzy szlaki. Jeden z nich wiedzie do Morskiego Oka

W Tatrach udostępniono po przerwie trzy szlaki. Jeden z nich wiedzie do Morskiego Oka

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać