Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji show MasterChef, autorka bloga Ostra na słodko, poleca bezglutenowe ciasto kokosowe z morelami
Składniki
- 5 dużych jajek
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- morele
Wykonanie
Jajka ubić z miodem, ok. 10 minut, dolać olej. Dodać mąkę przesianą z proszkiem, dokładnie zmiksować (ciasto ma mieć budyniową konsystencję). Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ułożyć pokrojone morele. Piec ok. 25-30 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.
Zobacz też: Letnie ciasta Piotra Kucharskiego. Sernik z koziego sera, bezglutenowe ciasto z czereśniami i biszkopt ze szpinakiem
Źródło: Dzień Dobry TVN