https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Bezglutenowe ciasto z morelami [PRZEPIS]

Sylwia Ładyga
Przepis na bezglutenowe ciasto z morelami.

Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji show MasterChef, autorka bloga Ostra na słodko, poleca bezglutenowe ciasto kokosowe z morelami

Składniki

  • 5 dużych jajek
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • morele

Wykonanie
Jajka ubić z miodem, ok. 10 minut, dolać olej. Dodać mąkę przesianą z proszkiem, dokładnie zmiksować (ciasto ma mieć budyniową konsystencję). Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ułożyć pokrojone morele. Piec ok. 25-30 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.

Zobacz też: Letnie ciasta Piotra Kucharskiego. Sernik z koziego sera, bezglutenowe ciasto z czereśniami i biszkopt ze szpinakiem

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska