dietetyka Dieta śródziemnomorska zmniejsza o 83 proc. ryzyko zachorowania na cukrzycę.
Dieta śródziemnomorska zmniejsza o 83 proc. ryzyko zachorowania na cukrzycę. Na stronie "British Medical Journal" opisano wyniki badań przeprowadzonych z udziałem 13 tys. zdrowych absolwentów hiszpańskiego uniwersytetu Navarra. Na podstawie wypełnianych przez nich ankiet ustalono, że przed cukrzycą chroni spożywanie błonnika oraz eliminowanie z diety tłuszczy nasyconych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.