
GD191202KM_061.jpg
To trend, który żywo widać już w Stanach Zjednoczonych, gdzie klienci z miesięcznym wyprzedzeniem składają zamówienia na dostawy produktów spożywczych, które dotrą pod ich drzwi w zaplanowanym dniu. To na tyle powszechne, że grudniowych terminów zaczyna już brakować.

KR201209AK_116.jpg
Wraz ze wzrostem popularności zamówień mobilnych i internetowych w różnych branżach, konsumenci zwrócili się w stronę rozwiązań, które mogą ułatwić im intensywny czas przygotowań.

WA071214MJ_010.jpg
Klienci prowadzą tryb życia, który niekoniecznie odpowiada stylowi pracy tradycyjnych kurierów. Z drugiej strony godziny wieczorne oraz soboty to te przedziały czasowe, w których także w fizycznych placówkach przebywa najwięcej klientów. Zapewnienie wygody całościowego procesu zakupowego oznacza dla przedsiębiorców przymus elastyczności i dostosowania się do potrzeb klienta, który skieruje się w stronę możliwości planowania dostawy czy zmiany jej czasu w ostatniej chwili.

GD141203PS_013.jpg
Zapotrzebowanie na dostawy produktów spożywczych oraz gotowych dań nigdy nie było tak wysokie. Zaledwie w ciągu roku od rozpoczęcia działalności w Polsce nasi kurierzy dwukrotnie pokonali dystans z ziemi na księżyc – to ponad 850 tys. kilometrów.