6 z 11
Poprzednie
Następne
Ciasto francuskie. TOP 10 przepisów na potrawy z ciasta francuskiego. Na słono i na słodko [PRZEPISY]
Szaszłyki z ciasta francuskiego z oliwkami nadziewanymi papryką Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Składniki
słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową
ciasto francuskie
jajko
drewniane patyczki do szaszłyków
Wykonanie
Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek. Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek.
Na środku paska położyć oliwkę i owinąć ją ciastem, położyć drugą oliwkę i owinąć tak samo. W ten sam sposób owinąć resztę oliwek, aż do końca paska.
Przygotowane oliwki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia i każdy nabić na patyk do szaszłyków.
Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Szaszłyki posmarować jajkiem i piec 20 minut.