MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szaszłyki z ciasta francuskiego z oliwkami nadziewanymi...
fot. Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki

Ciasto francuskie. TOP 10 przepisów na potrawy z ciasta francuskiego. Na słono i na słodko [PRZEPISY]

Szaszłyki z ciasta francuskiego z oliwkami nadziewanymi papryką Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki

Składniki
słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową
ciasto francuskie
jajko
drewniane patyczki do szaszłyków

Wykonanie
Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek. Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek.
Na środku paska położyć oliwkę i owinąć ją ciastem, położyć drugą oliwkę i owinąć tak samo. W ten sam sposób owinąć resztę oliwek, aż do końca paska.
Przygotowane oliwki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia i każdy nabić na patyk do szaszłyków.
Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Szaszłyki posmarować jajkiem i piec 20 minut.

Zobacz również

Znamy najlepszego piłkarza sezonu w Anglii. Zaskoczenie?

Znamy najlepszego piłkarza sezonu w Anglii. Zaskoczenie?

Giełda Staroci w Białej. Jakie skarby można znaleźć na placu Wojska Polskiego?

NOWE
Giełda Staroci w Białej. Jakie skarby można znaleźć na placu Wojska Polskiego?

Polecamy

W Tatrach udostępniono po przerwie trzy szlaki. Jeden z nich wiedzie do Morskiego Oka

W Tatrach udostępniono po przerwie trzy szlaki. Jeden z nich wiedzie do Morskiego Oka

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać

Wypadek dwóch samochodów osobowych w Olkuszu

Wypadek dwóch samochodów osobowych w Olkuszu