MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinia panierowana Marii Szymczak...
fot. 123 rf

Cukinia. TOP 10 dań z cukinii naszych Czytelników [PRZEPISY]

Cukinia panierowana Marii Szymczak

Składniki
cukinie
mąka
sól
jajka
bułka tarta
olej

Wykonanie

Cukinie umyć, ewentualnie obrać, pokroić w skośne krążki o grubości około 1 cm, posolić. Oprószyć mąką, moczyć w rozbitym jajku, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Podawać z surówką.

Zobacz również

Noc Muzeów w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Wiele atrakcji! (ZDJĘCIA)

Noc Muzeów w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Wiele atrakcji! (ZDJĘCIA)

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Polecamy

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy