1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i...
fot. pixabay.com

Tłuszcze dzielimy na roślinne (oleje, oliwa, margaryna) i zwierzęce (smalec, masło).

2 z 8
Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej...
fot. pixabay.com

Do smażenia żywności najlepiej używać oleju o wysokiej zawartości kwasów jednonienasyconych i jednocześnie niskiej zawartości kwasów wielonienasyconych.

3 z 8
Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.
fot. pixabay.com

Nie powinno się smażyć dwa razy na tym samym oleju.

4 z 8
Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która...
fot. pixabay.com

Olej rzepakowy do smażenia można zastąpić produktami, która mają wysoka temperaturę dymienia, np. masło klarowane, rafinowany olej słonecznikowy albo rafinowany olej kokosowy.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Edyta Górniak, Roxie Węgiel i inne gwiazdy wzięły udział w Symfonii Miłosierdzia

Edyta Górniak, Roxie Węgiel i inne gwiazdy wzięły udział w Symfonii Miłosierdzia

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera

Zobacz również

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera