4 z 11
Poprzednie
Następne
Domowy fast food. Jak zrobić w domu burgery, kebab, hot-dogi i pizzę? TOP 10 propozycji. Zobaczcie przepisy
Domowy kebab z sosem czosnkowym
Składniki:
20 dag filetu z kurczaka
1 łyżka przyprawy do kebaba
4 liście sałaty
pomidor
cebula czerwona
1 garść frytek do pieczenia w piekarniku
olej
2 bułki do kebaba
sos czosnkowy (np. Tarsmak)
Wykonanie:
Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym.