6 z 7
Poprzednie
Następne
Dzień Babci i Dziadka. Upiecz dziadkom radość, czyli pyszne ciasta w prezencie [PRZEPISY]
Babeczki czekoladowe
Składniki:
gorzka czekolada 60% - 165 gramów
kostka do pieczenia Kasia - 165 gramów
jajka - 3 sztuki
żółtka jajek - 3 sztuki
mleko – 0,5 szklanki
cukier - 65 gramów
mąka - 65 gramów
Sposób przygotowania:
W kąpieli wodnej rozpuść Kasię z gorzką czekoladą. Zdejmij z kuchenki i dodaj mleko.
Zmiksuj jajka z żółtkami.
Do zmiksowanych jajek dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasią. Wymieszaj.
Dodaj mąkę i cukier. Wymieszaj na jednolitą masę.
Rozlej masę do porcelanowych foremek i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 8 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika, póki nadzienie jest płynne!