Nie ma co ukrywać – grillowanie to nasz… sport narodowy. Rewelacyjne karkówki, szaszłyki, kiełbasy, żeberka, grillowane warzywa i owoce. Na samą myśl aż ślinka cieknie.
Grilluj i fotografuj: konkurs na najbardziej apetyczne zdjęcie potrawy z grilla
Co trzeba było zrobić, by wygrać w naszym konkursie?
- Zadaniem konkursowym jest stworzenie kulinarnego arcydzieła na grillu oraz uchwycenie go w jednym perfekcyjnym ujęciu fotograficznym, które nie tylko uwieczni smakowity moment, ale także rozbudzi zmysły oglądających.
- Wybierz swoje ulubione składniki, zaaranżuj je na grillu i uwiecznij ten magiczny moment na fotografii, bez publikowania na nim wizerunku osób fizycznych ani chronionych znaków, w tym towarowych.
- Zdjęcie musi być oryginalne i wykonane przez Ciebie. Zgłoszenia zawierające wizerunek osób fizycznych lub chronione znaki towarowe zostaną zdyskwalifikowane.
- Pamiętaj, że oprócz estetyki zdjęcia, równie ważny będzie nazwa oraz opis potrawy (o maksymalnej długości 250 znaków), który pobudzi wyobraźnię i apetyt czytelnika.
Zdjęcia należy nadsyłać od 20 do 29 maja 2024 roku. Wyniki opublikujemy 31 maja.
Nagrodami dla mistrzów grillowania i fotografowania są vouchery na zakupy do Sieci Zachęta
Lista laureatów
- Vouchery o wartości 1000 zł trafiają do: Pani Ewy Kapelan i Pana Pawła Kaczmarskiego
- Vouchery o wartości 700 zł otrzymują: Pani Gabriela Kaczmarska i Pan Edward Gwizdała
- Vouchery o wartości 500 zł otrzymują: Pani Monika Kowalska, Pani Paulina Matykiewicz, Pan Dariusz Książek oraz Pan Marek Rypel
- Vouchery o wartości 375 zł trafiają do: Pani Agnieszki Żak oraz Pana Piotr Pisa
GRATULUJEMY! Z laureatami skontaktujemy się indywidualnie.
Nasz konkurs nie byłby możliwy bez wsparcia partnerów:
"Stary Kleparz", to najstarsze działające nieprzerwanie targowisko Krakowa, założone w połowie XIV wieku. Niegdyś stanowił Rynek osobnego miasta – Kleparza – przylegającego do Krakowa od północy. Obecnie klienci znajdą tu tradycyjne, lokalne wyroby z Krakowa i okolic, świeże warzywa i owoce, kwiaty, odzież, artykuły gospodarstwa domowego, jak również specjały z różnych stron świata.
"Kabanos", czyli polska firma z Podhala, mówi sama o sobie z dumą, wynikającą z wieloletniego doświadczenia i pewnością, jaką daje im pełna kontrola każdego etapu produkcji wędlin, po dostarczanie na sklepowe półki. Misją firmy jest dzielenie się z ludźmi najlepszymi wędlinami w oryginalnej, góralskiej oprawie - tak, żeby każdy mógł zasmakować tradycyjnych receptur i mieć na swoim stole najlepszej jakości produkty, które tak kochają już kolejne pokolenia Polaków.
"Zachęta" i "Koral", to małopolskie sieci sklepów rozwijane od dwóch pokoleń przez jedną rodzinę, która łączy skutecznie tradycję z nowoczesnym podejściem do handlu. Sklepy zapewniają klientowi szeroki asortyment produktów od lokalnych producentów, zapewniając atrakcyjne ceny. Długoletnie doświadczenie pozwoliło im na osiągnięcie najwyższej jakości obsługi Klienta. Sklepy stanowią unikalne połączenie siły dużej sieci handlowej z zaletami lokalnego sklepu osiedlowego.
Wędliny z "Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Kowalscy", to cenione w regionie tradycyjne smaki polskiej wsi. Doceniane przez pokolenia konsumentów. Od 1993 roku wyroby Zakładu cieszą się powodzeniem, za swój smak, naturalne składniki oraz recepturę naszych przodków. Filozofią firmy jest utrzymanie najwyższej jakości, której dziś coraz mniej. Serdecznie zapraszamy na degustację!
Meble z Kalwarii Zebrzydowskiej to kolebka tej branży, a "AG Meble" pochodzą z jej serca. Firma istnieje na rynku meblarskim od 1998 roku. AG Meble to 2 salony meblowe, a główna siedziba mieści się w Barwałdzie Średnim. AG Meble dostarcza meble do salonu, meble kuchenne, meble dębowe i bukowe oraz ubieramy salon w stoły, krzesła, narożniki i sofy.
PARTNER GŁÓWNY KONKURSU
______________
PARTNER STRATEGICZNY KONKURSU
______________