Iwkowa: kulinarne frykasy ze śliwką w roli głównej

Małgorzata Więcek- Cebula
Potrawy przygotowywały doświadczone gospodynie
Potrawy przygotowywały doświadczone gospodynie Małgorzata Więcek- Cebula
Jak smakują płatki wędzonego schabu wieprzowego z sosem śliwkowo-rozmarynowym, zupa borowikowo-śliwkowa z tymiankiem i śliwowicą czy gołąbki z młodej kapusty faszerowane kaszą i jagnięciną w sosie śliwkowo-wiśniowym mogli przekonać się uczestnicy pokazu kulinarnego, który odbył się w Iwkowej.

Organizatorem spotkania, które poprowadził Tomasz Jakubiak było Stowarzyszenie "Na Śliwkowym Szlaku".
W imprezie wzięli udział przedstawiciele restauracji, sklepów, pensjonatów, gospodarstw agroturystycznych oraz instytucji odpowiedzialnych za turystykę i promocję gmin z terenu, który swoim zasięgiem obejmuje stowarzyszenie (między innymi: Czchów, Gnojnik, Iwkowa z powiatu brzeskiego oraz Lipnica Murowana z powiatu bocheńskiego).

- Wiele mogliśmy się nauczyć, a przede wszystkim popróbować jak smakują potrawy, do przygotowania których użyto pysznych śliwek, jakich przecież nie brakuje na naszym terenie - mówiła jedna z uczestniczek spotkania.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie