Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Speklap - Holandia...
fot. fot.wikipedia

Jak grillują Europejczycy? Poznaj potrawy z grilla z różnych krajów Europy [PRZEPISY]

Speklap - Holandia

Ten grubo pokrojony plaster boczku to tradycyjna potrawa grillowa Holendrów. Przed wrzuceniem na ruszt mięso marynuje się przez minimum kilka godzin w specjalnej marynacie na bazie sosu sojowego i przypraw.

Składniki:
300 g boczku pokrojonego w plastry
1 łyżeczka przyprawy curry
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki pikantnej papryki
2 łyżki sosu sojowego
sok z połówki cytryny
szczypta soli i pieprzu

Wykonanie
W misce łączymy wszystkie składniki marynaty i dokładnie mieszamy, dodajemy plastry boczku i dokładnie mieszamy. Mięso umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny. Po tym czasie pieczemy na grillu z obu stron.

Zobacz również

Matura z WOSu 2024 poziom rozszerzony: Formuła 2015. Arkusze CKE i odpowiedzi!

NOWE
Matura z WOSu 2024 poziom rozszerzony: Formuła 2015. Arkusze CKE i odpowiedzi!

Kraków. Strażnicy miejscy znaleźli dzikiego malucha przy ul. Księcia Józefa

Kraków. Strażnicy miejscy znaleźli dzikiego malucha przy ul. Księcia Józefa

Polecamy

Im głośniej się krzyczy o rosyjskich agentach, tym im łatwiej

PLUS
Im głośniej się krzyczy o rosyjskich agentach, tym im łatwiej

Znakomite rozpoczęcie sezonu przez Biało-Czerwone. Niecodzienny pojedynek

Znakomite rozpoczęcie sezonu przez Biało-Czerwone. Niecodzienny pojedynek

Hurkacz z inauguracyjną porażką w Rzymie. To nie tak miało wyglądać!

Hurkacz z inauguracyjną porażką w Rzymie. To nie tak miało wyglądać!