5 z 14

Podstawą gotowania są dobre przyprawy. Warto mieć je pod ręką i w sposób zorganizowany poukładane. Dobrym pomysłem jest przesypanie ich do specjalnych słoiczków. Warto je podpisać, co nam ułatwi odszukanie odpowiedniej przyprawy. Jeżeli nie lubimy trzymać takich rzeczy na wierzchu, poświęćmy jedną szufladę na te specyfiki.

6 z 14

Przyprawy można także pozostawić w oryginalnych opakowaniach, wówczas warto je podpisać. To ułatwi nam odszukanie odpowiedniej przyprawy. W tym celu możemy użyć drewnianych spinaczy.

7 z 14

W kuchennej szufladzie znajduje się wszystko. W ten sposób łatwo o bałagan. Przegródki w szufladzie sprawią, że wszystko będzie na swoim miejscu. Nic się nie pomiesza, a nam to zaoszczędzi wiele czasu i nerwów.

8 z 14

Idealnym rozwiązaniem na zachowanie ładu i porządku w kuchni jest posiadanie spiżarki. Jeśli takiej nie mamy wykorzystajmy pojemniki, słoje, które przy okazji mogą pełnić funkcję dekoracyjną. W takich pojemnikach możemy przechowywać makarony, kasze, cukier oraz wiele innych składników spożywczych.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Mali górale tańczyli, śpiewali i pokazywali regionalną tradycję w Zakopanem

Mali górale tańczyli, śpiewali i pokazywali regionalną tradycję w Zakopanem

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Wschód nie taki daleki. O czym opowiadają współcześni artyści z Japonii?

Wschód nie taki daleki. O czym opowiadają współcześni artyści z Japonii?

Zobacz również

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Idealne miejsca w Tatrach na szybki, wiosenny spacer. Bez tłumów i wielkiego wysiłku

Idealne miejsca w Tatrach na szybki, wiosenny spacer. Bez tłumów i wielkiego wysiłku