5 z 7
Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z...
fot. pixabay.com

Kiszona papryka

Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z pomidorami, ogórkami i cebulką. Cząstki bez nasion umieszcza się w naczyniu wraz z korzeniem chrzanu i koprem. Całość zakrywa solanka, najlepiej, aby środek był szczelnie wypełniony. Pierwsze dni fermentacji powinny odbyć się w ciepłym miejscu, później można przełożyć słoje w chłodniejszy kąt.

6 z 7
Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo....
fot. pixabay.com

Kiszona rzodkiewka

Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo. Pokrojone kawałki z dodatkiem ziół, kopru i czosnku zalewa się wodą z solą i pozostawia w słojach na kilka dni w ciepłym miejscu. Niektórzy zamiast tradycyjnej solanki, dolewają wody z innych ukiszonych produktów, np. ogórków. O odpowiednim ukiszeniu świadczyć będzie odbarwienie.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Po tym moście pociągi będą przejeżdżać w kierunku najdłuższego tunelu w Polsce

Po tym moście pociągi będą przejeżdżać w kierunku najdłuższego tunelu w Polsce

Gdzie legalnie grillować w Krakowie? Oto lista dozwolonych i zakazanych miejsc

Gdzie legalnie grillować w Krakowie? Oto lista dozwolonych i zakazanych miejsc

Polecamy

Białe kwiaty na balkon. Pomysły na kompozycje na słońce i do cienia

Białe kwiaty na balkon. Pomysły na kompozycje na słońce i do cienia

Fortepian za prawie 130 tys. zł już stoi nad Bagrami. Każdy będzie mógł na nim zagrać

Fortepian za prawie 130 tys. zł już stoi nad Bagrami. Każdy będzie mógł na nim zagrać

W Krakowie powstaje najdłuższa estakada w Polsce. Ma już ponad pół kilometra

W Krakowie powstaje najdłuższa estakada w Polsce. Ma już ponad pół kilometra