https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Kotlety z jajek według Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

mad
Kotlety z jajek to danie tanie i smaczne.
Kotlety z jajek to danie tanie i smaczne. 123 rf
Przepis na kotlety z jajek.

Przepisem na kotlety z jajek podzieliły się Panie działające w Kole Gospodyń Wiejskich w Buczkowie (gmina Rzezawa).

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 mała bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • cebula
  • zielenina
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Bułkę zamoczyć w mleku, cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ugotowane jaja zemleć w maszynce z bułką i podsmażoną cebulą, dodać surowe jajko, sól, pieprz oraz zieleniną i wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska