Przepisem na kotlety z jajek podzieliły się Panie działające w Kole Gospodyń Wiejskich w Buczkowie (gmina Rzezawa).
Składniki
- 6 jajek
- 1 mała bułka
- 1/2 szklanki mleka
- cebula
- zielenina
- sól, pieprz
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
Wykonanie
Bułkę zamoczyć w mleku, cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ugotowane jaja zemleć w maszynce z bułką i podsmażoną cebulą, dodać surowe jajko, sól, pieprz oraz zieleniną i wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?