https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kraków. Sylwestra na Rynku nie będzie, ale w Tauron Arenie już tak. Tylko dla zaszczepionych

Piotr Rąpalski
Andrzej Banas / Polska Press
"Szyk, elegancja, wykwintne jedzenie, muzyka na żywo oraz DJ. Jeśli marzy Wam się wieczór inspirowany filmami o słynnych agentach TAURON Arena zaprasza na sylwestra. Wybierzcie stroje z Waszego ulubionego filmu o szpiegach, tajnych agentach, czarnych charakterach i w wyjątkowym stylu przywitajcie Nowy Rok w największej arenie w Polsce" - tak miasto zaprasza na Sylwestra w krakowskiej hali widowiskowo-sportowej w Czyżynach. A my dopytujemy o szczegóły.

FLESZ - Nowe przepisy działają! Zmalała liczba wypadków

od 16 lat

31 grudnia strefa VIP Tauron Areny Kraków zamieni się w salę balową. Rezerwując miejsca będzie można wybrać stoliki w restauracji lub zaprosić gości do jednej z ekskluzywnych lóż.

- Imprezę planujemy na ok. 150 osób, zależy to od liczy rezerwacji i oczywiście obostrzeń związanych z pandemią. Impreza będzie dostosowana do obowiązujących w tym czasie zasad sanitarnych - mówi Katarzyna Fiedorowicz-Razmus, rzecznik prasowy Arena Kraków S.A.

We foyer strefy VIP pojawi się parkiet do tańczenia przy muzyce na żywo oraz muzyce odtwarzanej przez DJ-a. Tuż przed północą, na głównym ekranie – QUBE w Arenie Głównej zegar będzie odliczał ostatnie sekundy Starego Roku. Wykwintne jedzenie zapewni szef kuchni Tauron Areny Kraków. Płyta główna hali i trybuny nie będą dostępne.

Cena? Bilet na miejsce przy stoliku - 500 zł. Cenę za wynajęcie całej loży ustala się indywidualnie. W cenie oczywiście jedzenie, napoje, zabawa oraz parking.

W menu znajdą się m.in. magiczne pudełko z przystawkami, a w nim: foie gras z białą czekoladą i truflą, ceviche z sandacza z czarnuszką oraz tatar ze strusia z kawiorem. Daniem głównym będzie perliczka z puree truflowym, salsefią opalaną i sosem szafranowo-tymiankowym. Przygotowane zostaną również dania w wersji wege.

Na gości czekać będzie również zimny bufet z kilkunastoma propozycjami do wyboru m.in. ostrygami Fine de Claire, ośmiornicą z salsą z jabłek, pate drobiowym z wiśnią oraz dania, po których agenci czują się lepiej: barszcz czerwony z pasztecikami z ciasta francuskiego i filet z gęsi z sosem śliwkowym i zapiekanką gratine. Wśród deserów znajdą się m.in. mini ptysie z kremem, sernik New York i bezy z kremem i owocami. Do dyspozycji gości będzie również open bar.

Obostrzenia związane z COVID-19: w wydarzeniu mogą wziąć udział wyłącznie osoby zaszczepione przeciw COVID-19. Przed opłaceniem rezerwacji konieczne będzie wypełnienie oświadczenia dostępnego na stronie. W wydarzeniu mogą wziąć udział wyłącznie osoby pełnoletnie. - Chodzi nam o zapewnienie maksymalnego bezpieczeństwa w pandemii dla naszych gości - dodaje rzeczniczka.

Dodatkowe informacje: [email protected]; tel. +48 533 250 100 (w godz. 10.00-16.00).

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

h
hej hej
ale będzie wesoło

zaraz ktoś wpadnie na pomysł i będzie odszkodowania żądał od organizatora za dyskryminację

ale będzie wesoło
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Prokuratura umorzyła postępowanie ws. Park and Ride. Bochnia straciła ok. 1,3 mln zł

Prokuratura umorzyła postępowanie ws. Park and Ride. Bochnia straciła ok. 1,3 mln zł

Poznaj wszystkie półfinalistki Miss Polski. Tylko część z nich przejdzie do finału

Poznaj wszystkie półfinalistki Miss Polski. Tylko część z nich przejdzie do finału

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska