9 z 10
Jak już się rzekło, dodatkowego waloru dobrze skomponowanej...
fot. Zbigniew Biskupski

Jak już się rzekło, dodatkowego waloru dobrze skomponowanej desce serów dodaje wino. Bo smaczny ser i dobre wino to dwaj kumple. Nierozłączni i nie potrafiący żyć bez siebie. Nic tak nie podkreśli bukietu smaków w twoim winie jak przełknięty chwilę wcześniej kęs sera. I żaden ser nie trawi się tak dobrze jak ten, w ślad za którym do żołądka trafiło dobre bordo, burgund, a nawet egri bikawer. Kto szuka smaków życia w jedzeniu i piciu, ten z komponowania zestawów – ciekawy ser i doskonale z nim smakujące wino może uczynić swoją pasję, a przynajmniej źródło nieustających przyjemności.
Oto zestaw moich ulubionych margaux - dla mnie królowa win francuskich, coto imaz - w mojej klasyfikacji najlepsza hiszpańska Rioja, pesquera z ribera del duero - regionu hiszpańskiego, który jest mekką każdego konesera. I na koniec czarnogórski vranac - w niczym im nie ustępujący, a za cenę 8-9 euro cenowo dostępny bardziej niż sąsiedzi.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Nasza debata. Kredytowy węzeł gordyjski. Co dalej z frankowiczami?

Nasza debata. Kredytowy węzeł gordyjski. Co dalej z frankowiczami?

Polecamy

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Nasza debata. Kredytowy węzeł gordyjski. Co dalej z frankowiczami?

Nasza debata. Kredytowy węzeł gordyjski. Co dalej z frankowiczami?

Niezwykły nocny spektakl światła i dźwięku z okazji paryskiego jubileuszu

Niezwykły nocny spektakl światła i dźwięku z okazji paryskiego jubileuszu