2/9 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Makaron ze szpinakiem, jarmużem i pomidorkami koktajlowymi

Składniki (na 4 porcje):
świeży pocięty jarmuż – 2 szklanki
świeży, młody szpinak – 4 garście
czosnek – 1 ząbek
Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g
pomidorki koktajlowe – 100 g
oliwa – 2 łyżki
sól, pieprz
oregano
bazylia

Wykonanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy w zimnej i odcedzamy.
Jarmuż przelewamy wrzątkiem na sicie.
W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy czosnek i jarmuż. Smażymy przez ok. 5 min – aż jarmuż zmięknie.
Do podsmażonego jarmużu dodajemy młody szpinak, szczyptę suszonego oregano i bazylii.
Ugotowany makaron dodajemy do tak przygotowanego sosu, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podgrzewamy przez 2 minuty.
Całość wykładamy na talerz i dekorujemy pokrojonymi pomidorkami i listkami bazylii. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3