5 z 104
Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018...

Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018

Restauracja Karczma Jaksice (Miechów)

Karczma Jaksice, która jest obecnym liderem w kategorii RESTAURACJA ROKU 2018 w powiecie miechowskim, jest młodziutką restauracją z bardzo krótkim stażem na szerokim rynku gastronomicznym. Mimo, że otworzono ją zaledwie rok temu, ma już wielu swoich zwolenników. Karczma Jaksice specjalizuje się w przygotowaniu tradycyjnej kuchni polskiej. Do dań popisowych, które wydawane są w lokalu, należą: placki na blasze, placki z wyrzoskami oraz przez wszystkich lubiane pierogi domowej roboty. Właściciele restauracji dbają, aby lokal cały czas się rozwijał. Zadowoleni klienci, którzy chętnie powracają do Karczmy Jaksicie są najlepszym potwierdzeniem, na to, że można tam naprawdę dobrze zjeść. Obecnie w restauracji pracuje 5-osoby zespół.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

6 z 104
Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018...

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018

Jan Piotr Kuś jest kucharzem dla gości Ośrodka Wypoczynkowego Ela w Rabce - Zdroju

Jan Piotr Kuś pochodzi z Mszany Górnej. Jest szefem kuchni w Ośrodku Wypoczynkowym Ela w Rabce Zdroju.

- Kucharzem jestem od dziesięciu lat - mówi. Po zakończeniu gimnazjum poszedł do szkoły gastronomicznej i jest zadowolony ze swojego wyboru. - Największą satysfakcję ze swojej pracy odczuwam, kiedy widzę powracających gości - mówi kucharz. Jak dodaje, ośrodek, w którym pracuje istnieje dopiero pięć lat, ale rekordziści przyjechali do niego już 20 razy! - Nasi goście najbardziej lubią kuchnię regionalną: kwaśnicę i kotleta schabowego z kapustą zasmażaną. To też im serwuję - opowiada Jan Piotr Kuś. Stara się ciągle rozwijać w swoim zawodzie, współpracując z innymi kucharzami.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

7 z 104
Kategoria: BAR/JADŁODAJNIA ROKU 2018...

Kategoria: BAR/JADŁODAJNIA ROKU 2018

Bar i lodziarnia Hermes, Limanowa

Bar i lodziarnia „Hermes” z limanowskiego Rynku przyciąga klientów swoją bardzo atrakcyjną ofertą

Bar „Hermes” to wyjątkowa restauracja szybkiej obsługi i lodziarnia w Limanowej. Lokal oferuje szeroką paletę różnorodnych posiłków w stosunkowo niskich cenach, dodatkowo można się w nim raczyć pysznymi lodami podawanymi w najróżniejszy sposób. Restauracja zatrudnia fachową obsługę i wyjątkowo dba o przyjazną atmosferę. Można tutaj zjeść smaczny i obfity posiłek. Zaletą baru „Hermes” jest doskonała lokalizacja na limanowskim Rynku i długie godziny otwarcia. Właściciele lokalu postawili na szybkość i jakość, dlatego już od lat można tutaj skorzystać z profesjonalnych usług. Bar ma dużą liczbę stałych klientów, którzy lubią wracać do tego wyjątkowego miejsca.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

8 z 104
Kategoria: CUKIERNIA/KAWIARNIA ROKU 2018...

Kategoria: CUKIERNIA/KAWIARNIA ROKU 2018

Cukiernia Róża & Lody La Klasa, Czernichów

Rodzina Klasów otworzyła cukiernię przed ośmiu laty. Wcześniej rodzinny biznes to był zakład tapicersko-stolarski, który spłonął. Jak zaznacza Anna Klasa, współwłaścicielka firmy - rodzice z dorosłymi dziećmi podjęli decyzję o odtworzeniu starych przepisów cukierniczych. - Teraz cukiernię prowadzi i ciasta piecze mój brat Ryszard Klasa, a ja od dwóch lat zajmuję się lodami, odtworzyłam dawną tajną recepturę - mówi pani Anna. Klasowie mają sieć cukiernio-lodziarni. Pięć w Krakowie i po jednej w Czernichowie, Krzeszowicach, Zabierzowie, Kryspinowie. Sztandarowym produktem La Klasa są lody różane oraz ciasto - drożdżowe warkocze z orzechami włoskimi. Czasem te słodkie produkty można smakować na imprezach okolicznościowych np. w Krakowie, są wówczas sprzedawane z mobilnego sklepiku - rikszy.



Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Pozostało jeszcze 95 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Smolasty gwiazdą tegorocznych juwenaliów Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu

Smolasty gwiazdą tegorocznych juwenaliów Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu

Akcja ratownicza w Dunajcu koło Tarnowa. Strażacy wyciągali z wody... byka

Akcja ratownicza w Dunajcu koło Tarnowa. Strażacy wyciągali z wody... byka

W Krakowie trwa festiwal Off Camera. Sebastian Dela w Miasteczku Festiwalowym

W Krakowie trwa festiwal Off Camera. Sebastian Dela w Miasteczku Festiwalowym

Zobacz również

Węże, skorpiony i rzadkie rośliny. Miłośnicy egzotyki mogli być usatysfakcjonowani

Węże, skorpiony i rzadkie rośliny. Miłośnicy egzotyki mogli być usatysfakcjonowani

Święto Bożego Miłosierdzia. Tysiące wiernych na uroczystościach w Łagiewnikach

Święto Bożego Miłosierdzia. Tysiące wiernych na uroczystościach w Łagiewnikach