
Kategoria: CUKIERNIA ROKU 2018
Lodziarnia Florencja
Inspiracją dla nazwy dla piwniczańskiej lodziarni była włoska Florencja, w której pracował właściciel lokalu
Piotr Sabadasz-Żywczak wraz z żoną Izabelą prowadzą Lodziarnie Florencja w Piwnicznej-Zdrój. Kawiarenka działa od 2012 roku, jednak firma powstała w 2009. Inspiracją dla nazwy była włoska Florencja, w której w czasie wakacji, właściciel dorywczo pracował z mamą.
- Mamy lody, kawy, desery lodowe, milk shake, ciasta, naleśniki, herbaty i smoothie - wymienia bogate menu właściciel. Zaznacza, że w lokalu panuje przyjazna atmosfera. Obsługa natomiast jest profesjonalna i z uśmiechem na twarzy podchodzi do każdego klienta. Pracownicy są gotowi spełnić ich każde życzenie.
- Klienci są zadowoleni, co można przeczytać w komentarzach, które zostawiają na naszej stronie - dodaje Sabadasz-Żywczak.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018
Cristial Patio, Krynica Zdrój
Zgrany zespół, dobra kuchnia i otwarty lokal do północy sprawia, że CristalPatio jest doceniana przez klientów
Restauracja CristalPatio w Krynicy-Zdroju działa od 2007 roku. Od czterech lat pod przewodnictwem obecnego właściciela. Lokal stawia głównie na tradycyjną, regionalną kuchnię ale zamówić również można włoską pizzę z prawdziwego, opalanego drewnem pieca, dania z grilla czy lody. Załoga restauracji dba o nienaganną obsługę, znakomitą kuchnię i przyjemną atmosferę.
- Mamy zgrany zespół. Jesteśmy niemal jak rodzina. Pracujemy ze sobą od początków istnienia restauracji - podkreśla
menager .
Atutem restauracji jest to, że jest najdłużej otwartą w Krynicy. Lokal w tygodniu czynny jest do północy.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: KAWIARNIA ROKU 2018
Kawiarnia Prowincjonalna, Nowy Sącz
Róg Pijarskiej i Piastowskiej należy do kultowej Kawiarni Prowincjonalna, gdzie przyjemnie pije się herbatę i nie tylko
Restauracja CristalPatio w Krynicy-Zdroju działa od 2007 roku. Od czterech lat pod przewodnictwem obecnego właściciela. Lokal stawia głównie na tradycyjną, regionalną kuchnię ale zamówić również można włoską pizzę z prawdziwego, opalanego drewnem pieca, dania z grilla czy lody. Załoga restauracji dba o nienaganną obsługę, znakomitą kuchnię i przyjemną atmosferę.
- Mamy zgrany zespół. Jesteśmy niemal jak rodzina. Pracujemy ze sobą od początków istnienia restauracji - podkreśla
menager .
Atutem restauracji jest to, że jest najdłużej otwartą w Krynicy. Lokal w tygodniu czynny jest do północy.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018
Allan Bösch, to Szwajcar, szef kuchni gorlickiej restauracji U Połki i Allana
Jak mówi, już od dziecka wiedział, że zostanie kucharzem tak jak jego tato. W Polsce zjawił się 11 lat temu. Od pewnego czasu prowadzi z przyjacielem autorską restaurację w Gorlicach. Jego kuchnia to połączenie smaków całego świata. Odnajdziemy w niej zarówno tradycje europejskie, jak i azjatyckie czy też afrykańskie. Wszystko to jest dodatkowo podlane sosem lokalnej kulinarnej spuścizny.
- To, co mnie cieszy najbardziej w tej pracy to uśmiech na twarzach zadowolonych klientów - podkreśla. - Sam ciągle się uczę, poznaje nowe smaki, nowe potrawy. Bez tego nie wyobrażam sobie dobrej kuchni. Tu wszystko musi się pięknie łączyć nie tylko wyglądem na talerzu, ale smakiem, on jest najważniejszy - dodaje.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku