Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Młoda kapusta z koperkiem na zasmażce...
fot. Fot. Agnieszka Sznajder

Młoda kapusta – przepisy. Co można przygotować z młodej kapusty? TOP 10 przepisów naszych Czytelników

Młoda kapusta z koperkiem na zasmażce

Składniki:
1 główka młodej kapusty
1 pęczek koperku
3 łyżki octu
sól
pieprz

Zasmażka:
3 łyżki smalcu lub masła
2 łyżki mąki

Dodatkowo:
2 kg młodych ziemniaków
kefir lub zsiadłe mleko

Wykonanie
Kapustę obrać z wierzchnich, najbardziej zielonych liści, drobno pokroić całą główkę, zalać do 1/2 wysokości i gotować z pokrojonym koperkiem i solą. Gdy kapusta zmięknie, czyli po około 20-25 minutach dodać ocet i pieprz.
Na patelni roztopić masło lub smalec, dodać mąkę, zrobić złotą zasmażkę. Zasmażkę dodać do kapusty energicznie mieszając, całość doprawić do smaku.
Podawać z kefirem i ziemniaki.
Przepis Agnieszki Sznajder, autorki bloga "Apetyczna babeczka"

Zobacz również

Raków żegna swojego piłkarza. "Dziękujemy za wszystko!"

NOWE
Raków żegna swojego piłkarza. "Dziękujemy za wszystko!"

Wypadek na ul. Grunwaldzkiej w Trzebini. Dwie osoby zostały ranne

Wypadek na ul. Grunwaldzkiej w Trzebini. Dwie osoby zostały ranne

Polecamy

GALERIA UFF - artystyczna fotografia w Filharmonii Krakowskiej od 8 maja

GALERIA UFF - artystyczna fotografia w Filharmonii Krakowskiej od 8 maja

Wielki sukces Polaków w Szeged! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Wielki sukces Polaków w Szeged! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej