9 z 11
To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na...
fot. agamaszota Pixabay.com

Zbyt częste mieszanie mięsa na patelni

To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na przygotowywane mięso, a mianowicie ciągle ruszanie i przekładanie go na patelni. Mięso powinno się smażyć z każdej strony około 2-4 minut w zależności od jego grubości. Jeżeli twój nawyk ruszania mięsem jest silniejszy od ciebie, zajmij się w tym czasie przygotowywaniem sałatki.

10 z 11
Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych...
fot. ivabalk Pixabay.com

Panierowanie wilgotnego mięsa

Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych konsekwencji zdrowotnych, ale z pewnością wpływa na wygląd podanego dania. Warto osuszyć mięso przed rozpoczęciem panierowania, ponieważ istnieje ryzyko, że chrupiąca część kotleta zostanie na patelni, zamiast ładnie przylegać do mięsa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Kraków w żałobie? Tak wyglądał Rynek w dniu pogrzebu papieża. Jedna wielka impreza

Kraków w żałobie? Tak wyglądał Rynek w dniu pogrzebu papieża. Jedna wielka impreza

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Polecamy

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

Kwiat Jabłoni w Krakowie. Tłumy fanów przybyły do Tauron Areny

I liga koszykarek. Niezła zaliczka Wisły CanPack w meczu o trzecie miejsce

I liga koszykarek. Niezła zaliczka Wisły CanPack w meczu o trzecie miejsce

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja

Sprzątanie z akcją charytatywną. W podkrakowskiej wsi pełna mobilizacja