
Szpinak
Teraz, kiedy już wiemy, że warto go doprawić czosnkiem i dodać np. odrobinę śmietany, nie jest już tak straszny. Jednak paćka bez smaku podawana nam w dzieciństwie już na zawsze pozostanie w naszej pamięci.

Salceson
Co tu dużo tłumaczyć? Wszystko było nie tak. I smak i tłustość i mieszanka dziwnych rodzajów mięsa o bardzo niskiej jakości.

Tran
Pół biedy, jeśli był w kapsułkach jak ten na zdjęciu. Gorzej, jeśli mama nalewała go na łyżkę. Wtedy każdy, nawet największy zuch uciekał w te pędy.

Mleko z czosnkiem
Znany lek na przeziębienie - w niektórych wersjach występujący także z miodem.
To nie przypadek, że mleko pojawia się w tym zestawieniu po raz trzeci. Ta odsłona - w naszej opinii - jest najgorsza. Bo choć pomagało zdrowieć, to zostawiało po sobie bardzo nieprzyjemny posmak.