https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Piwniczna-Zdrój. Wyniki konkursu kulinarnego "Smaki znad Popradu" w ramach V Festiwalu Czarnej Owcy [ZDJĘCIA]

Joanna Mrozek
Miasto i Gmina Piwniczna-Zdrój
W ubiegłą niedzielę, 1 września odbył się V Festiwal Czarnej Owcy. W Hotelu Piwniczna SPA&Conference zostały ogłoszone wyniki konkursu kulinarnego pt. „Smaki znad Popradu”. Konkurs został podzielony na trzy kategorie: gotowe dania i desery, produkty i przetwory oraz napoje w tym napoje alkoholowe. Sprawdźcie wyniki, było pysznie.

W trzech kulinarnych kategoriach przyznano trzy pierwsze miejsca

W kategorii gotowe dania i desery
1 miejsce - jagnięcina z rożna, Tadeusz Kluska
2 miejsce - placek pasterski z cebulą i boczkiem - Danuta Kulig Stowarzyszenie Młodów - Głębokie
3 miejsce - moskaliki z pastą z bryndzy - Zofia Cieślikowska

W kategorii produkty i przetwory
1 miejsca - deska serów, Agnieszka Jeżowska
2 miejsce - borowiki marynowane, Halina Gumulak
3 miejsce - korbacze, Renata Gumulakova

W kategorii napoje w tym alkoholowe
1 miejsce - wino Rubus Cerasus 2018 Emila Ortyl
2 miejsce - nalewka "Babcyna Cetyna" Marcelina Kubiak
3 miejsce - nalewka "Bzinka z kumoskom" Małgorzata Polańska-Kubiak
NAGRODA JURY VIP - nalewka "Babcyna Cetyna"

Grand Prix konkursu, czyli specjalną nagrodę zdobyła deska serów, natomiast nagrodę Jury VIP zdobyła nalewka "Babcyna Cetyna".

FLESZ - Polska żywność nie jest eko. A wszystko przez węgiel

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska