Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chrupiące placki  ziemniaczane według Roberta Muzyczki,...
fot. materiały prasowe

Placki ziemniaczane: klasyczne, chrupiące, z selerem. Najlepsze przepisy naszych Czytelników

Chrupiące placki ziemniaczane według Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonosze

Składniki
1 kg ziemniaków
cebula
jajko
2 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju (oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm ) z obu stron na złoty kolor.

CZYTAJ TAKŻE: Ziemniaki: co z nimi zrobić? TOP 10 pomysłów na dania z ziemniaków

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Łebie, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Łebie, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (21.04-27.04.2024)

Polecamy

Działo się w GP Chorwacji! Wielki wieczór Holdera, Zmarzlik tuż za podium

Z OSTATNIEJ CHWILI
Działo się w GP Chorwacji! Wielki wieczór Holdera, Zmarzlik tuż za podium

Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

Efekt motyla. Przyczyny i skutki

Efekt motyla. Przyczyny i skutki