Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chrupiące placki  ziemniaczane według Roberta Muzyczki,...
fot. materiały prasowe

Placki ziemniaczane: klasyczne, chrupiące, z selerem. Najlepsze przepisy naszych Czytelników

Chrupiące placki ziemniaczane według Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonosze

Składniki
1 kg ziemniaków
cebula
jajko
2 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju (oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm ) z obu stron na złoty kolor.

CZYTAJ TAKŻE: Ziemniaki: co z nimi zrobić? TOP 10 pomysłów na dania z ziemniaków

Zobacz również

Uroczyste pożegnanie maturzystów "Czarnieckiego" we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

Uroczyste pożegnanie maturzystów "Czarnieckiego" we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

Gwiazdor ma porażenie, ale mimo tego trafia jak szalony

Gwiazdor ma porażenie, ale mimo tego trafia jak szalony

Polecamy

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

O TYM SIĘ MÓWI
Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?