Spaghetti a la carbonara Prawdziwa włoska carbonara wymaga składników, których nie kupimy w pierwszym lepszym sklepie. Włosi do carbonary używają sera pecorino i parmigiano, pancetty...
27 kwietnia 2024, 19:42
Kolorowe ziemniaki polecają się na stół! Białe, żółte, czerwone, pomarańczowe, różowe, a nawet fioletowe – to kolory ziemniaków dostępnych w sklepach. Ich barwa, zarówno skórki, jak i miąższu ma wpływ...
27 kwietnia 2024, 19:41
Przepisy na pyszne, wytrawne tarty Tarta przepis. Tarta to rodzaj ciasta wypełnionego farszem. Tartę można przygotować zarówno na słono, jak i na słodko. Tarta jest jedną z popularniejszych...
27 kwietnia 2024, 19:40
Królik w sosie śmietanowym Przepis na królika w sosie śmietanowym. Jak u babci!
27 kwietnia 2024, 19:38
Małopolskie przysmaki, o których nie miałeś pojęcia! Znacie kućmoka? A starosądecką bryjkę? Prołziaki z Moszczenicy? Placki po zobielsku? Nie? To kliknijcie w galerię i zobaczcie, jakie potrawy od pokoleń...
27 kwietnia 2024, 19:37
Pomysły na dania z buraków Buraki przeżywają ostatnio swój renesans. I dobrze! Uważane są za superfoods - kryją w sobie wiele niezwykłych właściwości. Buraki dobrze wpływają na krew,...
27 kwietnia 2024, 19:36