Przepisem na roladę drobiową w cieście francuskim podzieliły się panie z Koła Gospodyń w Białce. Spróbujcie, bo jest pyszna!
Składniki
- 1 szt. podwójnego fileta z kurczaka
- 5 dag brokuła
- 5 dag marchewki juniorki
- 10 dag sera żółtego
- opakowanie sera mozarella
- opakowanie ciasta francuskiego
Wykonanie
Filet z kurczaka umyć, rozbić tłuczkiem, na środku ułożyć różyczki brokuła ugotowane i ostudzone, ugotowaną, ostudzoną marchewkę, plastry mozarelli i posypać startym serem. Całość zwinąć i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok. 40 min. Lekko ostudzić, zawinąć dekoracyjnie w paski ciasta francuskiego i zapiec ok. 15 minut do zrumienienia w 240 stopniach.
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:

Wideo