https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na śniadanie: pasta z rybą wędzoną [PRZEPIS]

Marta Góra
Pasta z rybą

Dla dzieci rekomenduję pastę z rybą wędzoną. Dzieci niekiedy nie chcą jeść ryby, ale można ją przemycić w ten sposób do kanapki, komponując dowolnie ilość wszystkich produktów - radzi Marta Góra z Krakowa.

Składniki

  • ryba wędzona: makrela lub pikling
  • duży ogórek konserwowy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • szczypior lub młoda cebulka
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

Rybę pozbawić skóry, grzbietu i ości. Rozgnieść widelcem. Dodać pokrojony ogórek, pokrojone drobniutko jajka oraz szczypior lub cebulkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wymieszać razem dokładnie.

Zobacz też: Które jabłka nadają się na konfiturę, które do ciasta, a które najlepiej smakują na surowo?

Źródło: Dzień Dobry TVN

Polub nas na facebooku. Codziennie nowe przepisy

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska