Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przegrzebki na zielonym musie z bobu Ulli Pałki...
fot. Ulla Pałka

Potrawy z bobem. 8 propozycji na dania z bobem naszych Czytelników [PRZEPISY]

Przegrzebki na zielonym musie z bobu Ulli Pałki

Składniki

4 przegrzebki
15 dag ugotowanego bobu
1 łyżeczka oleju z dyni
1 ząbek czosnku
1 mała ostra papryczka
1 łyżka oleju rzepakowego
świeżo mielony pieprz

Wykonanie

Bób ugotować wraz z obranym ząbkiem czosnku i papryczką. Po ugotowaniu obrać, czosnek zostawić, papryczkę wyrzucić. Bób zmiksować na puree z czosnkiem i oliwą z dyni, doprawić pieprzem.
Na patelni rozgrzać oliwę, na rozgrzanej oliwie smażyć przegrzebki do delikatnego przyrumienienia.
Na talerz ( muszelki ) nałożyć puree na nie nałożyć usmażone przegrzebki, lekko doprawić pieprzem z góry.
Podawać gorące.

Zobacz również

Plan transmisji 30. kolejki Ekstraklasy. W TVP mecz z Poznania

Plan transmisji 30. kolejki Ekstraklasy. W TVP mecz z Poznania

Policjanci w III LO w Inowrocławiu

Policjanci w III LO w Inowrocławiu

Polecamy

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce

Nocny pożar w Polance Wielkiej. Akcja gaśnicza trwała do rana

Nocny pożar w Polance Wielkiej. Akcja gaśnicza trwała do rana

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!