Zorganizowano go w Proszowicach podczas IV Festiwalu „Święto ogórka”. Jury przyznało I miejsce łaganowickiemu KGW (na zdj.) za zupę ogórkową. – To naprawdę bardzo smaczna zupa, przygotowana z kiszonych ogórków z dodatkiem mięsa i szynki – mówi Bożena Komenda.
Gospodynie częstowały też różnymi potrawami z ogórka, m.in. ciastem ogórkowym, ogórkami kiszonymi, także z chili. W nagrodę KGW otrzymało mikser ufundowany przez Kasę Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego – oddział w Proszowicach. Pozostałym kołom komisja konkursowa przyznała jednakowe wyróżnienia i każdemu patelnię. Te nagrody sfinansowała gmina i Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego.
ZOBACZ KONIECZNIE:
Polub nas na Facebooku i bądź zawsze na bieżąco!
WIDEO: Barometr Bartusia. Piękna twarz polskiego kapitalizmu
Źródło: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto