MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Kandydaci do Parlamentu Europejskiego 2024 (okręg nr 3)

Kandydaci do Parlamentu Europejskiego 2024 (okręg nr 3)

Kandydaci do Parlamentu Europejskiego z okręgu nr 1 w wyborach 2024

Kandydaci do Parlamentu Europejskiego z okręgu nr 1 w wyborach 2024

Polecamy

Krakowianie zakładają firmy. Rekordowa liczba wniosków o dofinansowanie

Krakowianie zakładają firmy. Rekordowa liczba wniosków o dofinansowanie

Przed nami mistrzostwa świata w judo. Ostatnia szansa, by poprawić ranking olimpijski

Przed nami mistrzostwa świata w judo. Ostatnia szansa, by poprawić ranking olimpijski

Minister Finansów rozbił bank. Takiej sprzedaży obligacji nie było od października

Minister Finansów rozbił bank. Takiej sprzedaży obligacji nie było od października