
Kliknijcie w galerię i zobaczcie przepisy na pyszne, karnawałowe przekąski.

Zielone kieszonki z wędzonym twarogiem
Składniki
2 opakowania pasty z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Well Well
2 główki sałaty
150 g wędzonego twarogu
pęczek szczypiorku
Wykonanie
Sałaty umyć, dokładnie osuszyć liście – większe podzielić na pół. Uformować z nich kieszonki, w które nałożyć pastę połączoną z wędzonym twarogiem. Gotowe kieszonki przewiązać szczypiorkiem i układamy na talerzu.

Smakowe tortille
Składniki
3 placki tortilli
3 serki smakowe: pieczarkowy, paprykowy, szczypiorkowy (np. MSM Mońki )
sałata strzępiasta czerwona i zielona
pieczarki świeże
szynka w plasterkach
szczypior
Wykonanie
Każdy placek tortilli posmarować innym serkiem smakowym. Na serek położyć ulubione dodatki i ciasno zwinąć. Pokroić w trzycentymetrowe krążki i ułożyć na półmisku.

Chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z żółtym serem
Składniki
opakowanie ciasta francuskiego
10 plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki
20 plasterków mini salami
pomidorki koktajlowe (według uznania)
1 czerwona cebulka
orzeszki piniowe
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Ciasto francuskie pokroić na 10 równych kwadracików, rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na każdym z kawałków położyć plasterek żółtego sera i po 2 lub 3 plasterki minisalami. Ułożyć także przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w krążki cebulkę. Całość doprawić solą i pieprzem, posypać orzeszkami piniowymi. Kwadraciki wstawić do piekarnika na około 20 minut i piec aż się zarumienią.