Przepisy na jajka. Jajka faszerowane na Wielkanoc [TOP 5 PRZEPISÓW]
Wielkanocne różnokolorowe jajka faszerowane
Autor: Ulla Pałka
Składniki:
jajka ugotowane na twardo
jogurt naturalny - 3- 4 łyżki
sól, pieprz
cebula ( drobno pokrojona)
pesto zielone - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
ogórek konserwowy
grzybki marynowane
wafelkowe foremki w kształcie jajek
Wykonanie:
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i drobno posiekać, dodać poszatkowaną cebulę i jogurt naturalny. Przygotowaną masę rozdzielić do 4 miseczek i do każdej dodać po łyżce naszych dodatków: do jednej miseczki pesto, do drugiej koncentrat pomidorowy, do trzeciej pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego, do ostatniej, czwartej porcji nie dodawać nic. Wymieszać, doprawić ewentualnie i nałożyć do wafelkowych foremek. Udekorować według własnego pomysłu ziołami, odrobinką koncentratu pomidorowego, oliwkami.