3 z 6
Poprzednie
Następne
Przepisy na jajka. Jajka faszerowane na Wielkanoc [TOP 5 PRZEPISÓW]
Wielkanocne jajka faszerowane chrzanem i imbirem
Autor: Joanna Kądziołka
Składniki:
10 ugotowanych jajek
3 łyżki chrzanu
imbir do smaku
2 łyżki majonezu
szczypta posiekanego rozmarynu
szczypta soli
szczypta pieprzu ziołowego
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie dobrze wystudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Każde jajko pokroić na połówkę, żółtka wyciągnąć i odłożyć do wyższego pojemnika. Następnie dodać do niego chrzan, majonez, posiekany drobno świeży rozmaryn, szczyptę soli oraz pieprzu, odrobinę imbiru. Całość zblendować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, nałożyć na białka jajek.