![Przepisy na jajka. Jajka faszerowane na Wielkanoc [TOP 5 PRZEPISÓW]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/3c/3e/5aa0e3be16c22_o_large.jpg)

Wielkanocne jajka faszerowane awokado i zielonym groszkiem
Autor: Agnieszka Delkowska
Składniki:
jajka ugotowane na twardo
awokado
zielony groszek
jogurt naturalny
sól, pieprz
Wykonanie:
Żółtka połączyć z awokado, groszkiem i jogurtem. Zblendować na gładką masę. Można dodać koperku. Doprawić solą i białym pieprzem. Do jajka szprycą cukierniczą nakładać farsz. Dodać po kilka groszków do dekoracji.

Wielkanocne jajka faszerowane chrzanem i imbirem
Autor: Joanna Kądziołka
Składniki:
10 ugotowanych jajek
3 łyżki chrzanu
imbir do smaku
2 łyżki majonezu
szczypta posiekanego rozmarynu
szczypta soli
szczypta pieprzu ziołowego
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie dobrze wystudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Każde jajko pokroić na połówkę, żółtka wyciągnąć i odłożyć do wyższego pojemnika. Następnie dodać do niego chrzan, majonez, posiekany drobno świeży rozmaryn, szczyptę soli oraz pieprzu, odrobinę imbiru. Całość zblendować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, nałożyć na białka jajek.

Wielkanocne różnokolorowe jajka faszerowane
Autor: Ulla Pałka
Składniki:
jajka ugotowane na twardo
jogurt naturalny - 3- 4 łyżki
sól, pieprz
cebula ( drobno pokrojona)
pesto zielone - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
ogórek konserwowy
grzybki marynowane
wafelkowe foremki w kształcie jajek
Wykonanie:
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i drobno posiekać, dodać poszatkowaną cebulę i jogurt naturalny. Przygotowaną masę rozdzielić do 4 miseczek i do każdej dodać po łyżce naszych dodatków: do jednej miseczki pesto, do drugiej koncentrat pomidorowy, do trzeciej pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego, do ostatniej, czwartej porcji nie dodawać nic. Wymieszać, doprawić ewentualnie i nałożyć do wafelkowych foremek. Udekorować według własnego pomysłu ziołami, odrobinką koncentratu pomidorowego, oliwkami.