1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Przepisy na jajka. Jajka faszerowane na Wielkanoc [TOP 5 PRZEPISÓW]
2 z 7
Wielkanocne jajka faszerowane awokado i zielonym groszkiem...
fot. Agnieszka Delkowska

Wielkanocne jajka faszerowane awokado i zielonym groszkiem
Autor: Agnieszka Delkowska

Składniki:
jajka ugotowane na twardo
awokado
zielony groszek
jogurt naturalny
sól, pieprz

Wykonanie:
Żółtka połączyć z awokado, groszkiem i jogurtem. Zblendować na gładką masę. Można dodać koperku. Doprawić solą i białym pieprzem. Do jajka szprycą cukierniczą nakładać farsz. Dodać po kilka groszków do dekoracji.

3 z 7
Wielkanocne jajka faszerowane chrzanem i imbirem...
fot. Joanna Kądziołka

Wielkanocne jajka faszerowane chrzanem i imbirem
Autor: Joanna Kądziołka

Składniki:
10 ugotowanych jajek
3 łyżki chrzanu
imbir do smaku
2 łyżki majonezu
szczypta posiekanego rozmarynu
szczypta soli
szczypta pieprzu ziołowego

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie dobrze wystudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Każde jajko pokroić na połówkę, żółtka wyciągnąć i odłożyć do wyższego pojemnika. Następnie dodać do niego chrzan, majonez, posiekany drobno świeży rozmaryn, szczyptę soli oraz pieprzu, odrobinę imbiru. Całość zblendować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, nałożyć na białka jajek.

4 z 7
Wielkanocne różnokolorowe jajka faszerowane...
fot. Ulla Pałka

Wielkanocne różnokolorowe jajka faszerowane
Autor: Ulla Pałka

Składniki:
jajka ugotowane na twardo
jogurt naturalny - 3- 4 łyżki
sól, pieprz
cebula ( drobno pokrojona)
pesto zielone - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
ogórek konserwowy
grzybki marynowane
wafelkowe foremki w kształcie jajek

Wykonanie:
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i drobno posiekać, dodać poszatkowaną cebulę i jogurt naturalny. Przygotowaną masę rozdzielić do 4 miseczek i do każdej dodać po łyżce naszych dodatków: do jednej miseczki pesto, do drugiej koncentrat pomidorowy, do trzeciej pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego, do ostatniej, czwartej porcji nie dodawać nic. Wymieszać, doprawić ewentualnie i nałożyć do wafelkowych foremek. Udekorować według własnego pomysłu ziołami, odrobinką koncentratu pomidorowego, oliwkami.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

O teatrze i aktorstwie od podszewki. Tego na scenie nie widzimy. Premiera w STU

O teatrze i aktorstwie od podszewki. Tego na scenie nie widzimy. Premiera w STU

Głośny doping na meczu Wisły Kraków. Pozdrowienia i transparent dla dzielnego Jacka

Głośny doping na meczu Wisły Kraków. Pozdrowienia i transparent dla dzielnego Jacka

Technik programista, technik gospodarki odpadami. Nowe klasy w technikach w Krakowie

Technik programista, technik gospodarki odpadami. Nowe klasy w technikach w Krakowie

Zobacz również

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie