5 z 16

fot. Karolina Głogowska
Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 3
Zagnieć ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki.
6 z 16

fot. Karolina Głogowska
Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 4
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto, uformuj w owalny kształt i przełóż delikatnie do wyłożonej papierem formy. Zostaw kawałek ciasta na wałeczek.
7 z 16

fot. Karolina Głogowska
Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 5
Uformuj wałeczek z ciasta i wyklej nim brzegi.
8 z 16

fot. Karolina Głogowska
Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 6
Ponakłuwaj spód widelcem. Brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 15 minut.